Dr. fil. Paul Kempeneers

Toponymie van gemeenten in Oost-Brabant

Toponymie van Budingen

budingenDe geschiedenis en de plaatsnamen van Budingen (bij Zoutleeuw) verschenen afzonderlijk als werk nummer 25 van de Koninklijke Commissie voor Toponymie en Dialectologie.

De auteur P. Kempeneers doorzocht alle mogelijke archiefbronnen en kon dan, aan de hand van een nauwkeurig opgestelde atlas, de meeste toponiemen en huizen lokaliseren.

Verdwenen kapellen komen weer aan het licht, zoals de kapel van Hogen, heden gebruikt als een varkensstal. Niet alleen gebouwen komen weer tot leven. We zien er kibbelende pastoors, een dronken koster, de machtige kasteelheer, de in de ban van de kerk geslagen tiendheffers die de kerk in puin laten vallen. Kempeneers verweeft hun levensgeschiedenis met de oude en vergeten toponiemen.

Het boek van 262 bladzijden wordt verlucht met foto’s en met 17 gedetailleerde kaarten. Op een kaart van 1784 staat het hele dorp uitgebeeld. Niet te missen.

De kaart is ook verkrijgbaar op olifantenhuid, formaat A4 of A3.

PS Zie ook de Historische atlas van Budingen.

Bestellen

Het boek kost 30 euro. Verzendkost België 7 euro, in Nederland 25,5 euro.

U kunt het bestellen via onderstaand formulier. De kostprijs van het boek + verzendkosten kunt u overschrijven op rekeningnummer IBAN BE52335057139009 – BIC BBRUBEBB.

Budingen

Standaardverzending in België

€ 35,00

%d bloggers liken dit: