De NIEUWSBRIEF van januari 2016 staat online (zie de nieuwste nieuwsbrief).

Jaaroverzicht. Zijsprokkel 119: De inwoners van Meldert in 1693. Bijdragen in het Jaarboek van de Vereniging voor Limburgse Dialect- en Naamkunde. Tiense sprokkel 369: Beekjes. Bijdragen in de Handelingen van de KCTD.

De voorbije maand zijn de vaakst gekozen zoekwoorden vanuit Google “Tienen”, “Kempeneers” en “Meldert”. De populairste pagina’s zijn Tiense Sprokkel 369: Beekjes, Zijsprokkel 119: De inwoners van Meldert in 1693, en Publicatie: Oud Schrift.

Deze website bestaat sinds oktober 2006. In januari 2009 behaalde het de kaap van 100.000 bezoekers, op 25 september 2014 die van een half miljoen!

Er worden per bezoeker gemiddeld 5 pagina’s bekeken, en gemiddeld komen er dagelijks meer dan 200 bezoekers op de website. Momenteel zijn er 214 mensen geabonneerd op de RSS nieuwsfeed, en ontvangen 371 mensen de maandelijkse nieuwsbrief in hun mailbox.

In 2015 zijn er 17 nieuwe Tiense sprokkels verschenen in de regionale krant de Publipers en op de website, en 14 zijsprokkels.

Er zijn twee nieuwe boeken van dr. fil Paul Kempeneers gepubliceerd, en drie opnieuw uitgegeven:
Diverse Notabele Dingen
Gevallen Engelen
Historische Atlas van Meldert
Meldert
Oude Woorden

U kan de maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen door onderstaand formulier in te vullen.